DIJATOMEJSKA ZEMLJA kvalitet za filtraciju-PRIRODNI INSEKTICID 200 gr.

425,00rsd + cena dostave

Dijatomejska zemlja, poznata i kao kremena zemlja, je veoma sitni pesak nastao taloženjem ostataka silikatnih algi (dijatomeja). Tako proizvedena od fosila jednoćelijih biljaka iz okeanskih dubina, dijatomejska zemlja je neobičan, ali veoma koristan prirodni mineral, potpuno neškodljiv za upotrebu. Verovatno da do sada niste ni čuli za ovaj meki, beli prah, ali to je nešto što bi definitivno trebalo što pre da se nađe u vašem domu.Od upijanja neprijatnih mirisa i ubijanja štetnih insekata kada je reč o kućnim poslovima pa do prave podrške ljudskom zdravlju, ovaj čudesni mineral može učiniti sve to, ali i mnogo više. Njegova apsorpciona moć je ono što ga čini jedinstvenim!Dijatomejska zemlja se sastoji uglavnom od silicijum dioksida, minerala koji je najviše odgovoran za mnoštvo zdravstvenih koristi ovog praha. Može se navesti nekoliko blagodeti koje pruža dijatomejska zemlja, zahvaljujući svojoj magičnoj moći upijanja.

 • Prirodni insekticid

Ako se već borite sa problemom kontrole štetočina, onda je dijatomejska zemlja upravo ono što vam je potrebno. Posipanje ovog praha po dvorištu i oko kuće ubiće sve insekte koji se vrzmaju okolo, bez ikakvih posledica po članove porodice ili kućne ljubimce. Takođe, ova zemlja može se naneti direktno na biljke kako bi se mnoge štetočine držale podalje od njih.

 • Sredstvo za zemljište

Beli prah dijatomejske zemlje odličan je za zemljište, jer mu pomaže u održavanju hranljivih materija i vlage, kao i pri poboljšanju oksigenacije. Posuti malo ovog praha na zemlju gde su posejane biljne kulture ne može da nanese nikakvu štetu, već samo da bude od koristi.

 • Pomoć kod gajenja živine

Ovaj sitni prah može koristiti i uzgajivačima živine, koji ga mogu posuti u mestu boravišta kokošaka, jer će im on omogućiti da budu manje podložne infekcijama i da polažu kvalitetnija jaja. Posipanje dijatomejske zemlje na prostoru gde kokoške borave, pod kontrolom će zadrži nalete muva i neprijatne mirise.

 • Ubica buva i krpelja

Utrljavanje četkom dijatomejske zemlje u krzno vašeg kućnog ljubimca on će se osloboditi buva i krpelja. Preporučuje se držanje podalje od očiju ljubimca, jer ovaj prah može biti bolan i iritantan za čulo vida kod životinja.

 • Filter za vodu

Dijatomejska zemlja može da pročisti čak i najfinije čestice zagađivače, što ga čini odličnim filterom vode.

 • Abrazivni čistač

Svoju moć, dijatomejska zemlja pokazuje i kao nemilosrdni čistač fleka sa zagorelih posuda za kuvanje, tiganja i šerpi, pa čak i toaletnu šolju ovaj magični prah čisti veoma lako.

 • Osveživač

Dijatomejsku zemlju možete koristiti i kada želite da neutrališete loše mirise, poput onih koji dolaze iz kanti za otpatke ili prenoćišta za kućne ljubimce.

 • Prirodni dezodorans

Ako tražite potpuno prirodni dezodorans bez bilo kakvih hemikalija, onda ste na dobrom putu! Njega sami možete da napravite mešanjem tri mere kukuruznog brašna, dve mere kokosovog ulja i jedne mere dijatomejske zemlje.

 • Maska za lice i vrat

Dodavanjem malo vode, dijatomejska zemlja će se pretvoriti u gustu pastu koja može ukloniti mrtvi sloj ćelija sa kože lica i vrata.

 

 • Zubna pasta

Mešavina jednake količine kokosovog ulja i dijatomejske zemlje predstavlja zdraviju alternativu industrijskoj pasti za zube, koja je najčešće puna štetnih hemijskih sastojaka. Dodavanjem nekoliko kapi esencijalnog ulja nane, ova mešavina u vidu prirodnog kaladonta dobiće još lepši ukus i miris.

 • Sredstvo za kožu, kosu i nokte

Zahvaljujući abrazivnim svojstvima koje dijatomejska zemlja poseduje, ona može efikasno očistiti kožu i zube.