JEDNODNEVNI PAČIĆI

Kategorija:

Opis

Patke se uglavnom proizvode radi mesa ali i nešto manje za proizvodnju konzumnih jaja. Brojlerski tov pačića traje od prvog do 49.-tog dana, a može se odvijati na podu ili u kavezima. Pačići se prve tri nedelje drže pod veštačkom kvočkom gde se može smestiti do 500 pačića. U početku zahtevaju temperaturu od 32 do 35°C, a nakon tri nedelje pa do kraja tova temperatura mora biti od 16 do 18°C. relativna vlaga u objektu treba biti od 65 do 75%, a strujanje vazduha od 4 do 5 m3/h/kg žive mase. Pačići se od 1 do 14-tog dana hrane starterom, od 15 do 28 dana grover smesom, a od 29-tog do kraja tova finišerom. Završne mase u tovu pačića kreću se od 3 do 3,5 kg. Osim mesa patke se mogu koristiti i za dobijanje pačje jetre. Kao i kod gusaka i ovdje se sprovodi prisilna ishrana ili kljukanje. Na kraju tova patke su težine od 4,8 do 5,2 kg, a masa jetre kreće se od 400 do 600 g.

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „JEDNODNEVNI PAČIĆI“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *