PARAFIN TEČNI 1/1

589,00рсд + cena dostave

Категорија:

Опис

Parafinsko ulje je uljasta, viskozna neutralna tečnost, bez boje, mirisa i ukusa. Koristi se u prehrambenoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji. Parafinsko ulje ili vazelin, dobija se od čvrstog parafinskog voska, od koga se takođe dobijaju i čvrsti parafin i cerezin. U prehrambenoj industriji, pa tako i u enologiji, uz pomoć parafinskog ulja se sprečava oksidacija vina koje se čuva u metalnim, plastičnim, staklenim ili betonskim cisternama. Ne preporučuje se upotreba sa ovom namenom za vina koja se neguju u drvenim buradima. Zaštita od oksidacije se zasniva na činjenici da je ulje lakše od vina, zbog čega ono pliva na površini, pa kad je taj sloj visine od 1-3cm, kiseonik iz vazduha nema kontakt sa vinom. Po sastavu, parafinsko ulje čine alifatični zasićeni ugljovodonici sa 5-15 C atoma u molekuli.

https://savacoop.rs/var/data/docs/product/1283933/EgR5H6H0G2P439wSBn6C40wqZXdCtYCL.pdf/product-file/BEZBEDNOSNI%20LIST?filename=BEZBEDNOSNI%20LIST.pdf

Zemlja porekla Hrvatska