Posuda za mastitis test

479,00рсд + cena dostave

Категорије: ,

Опис

Posuda za mastitis test: koristi se za CMT (California mastitis testing). Posuda predstavlja ravnu plastiku sa četiri odvojene posude. Bele je boje.

Postupak za testiranje je sledeći- u svaki od četiri dela koliko ima posuda za mastitis test sipati oko 2ml mleka iz svake četvrtine vimena. Nakon toga se dodaje KerbaTEST. Ukoliko krava ima mastitis, mleko promeni strukturu, postane kao želatin.

Neophodno je detektovati na vreme da li je nastupila upala vimena kod krave. Ukoliko primetite da su neka grla obolela, neophodno je što pre ih odvojiti od zdravih grla. Prilikom muže prvo muzite zdrave krave, a zatim obolele. Mleko od krava koje imaju mastitis se ne može koristiti ni na koji način.

Da biste unapredili stado, neophodno je koristit sredstva za dezinfekciju pre i posle muže, kao i dezinfekciju opreme za mužu. Takođe, redovno pregledajte mleko kako biste na vreme uočili pojavu mastitisa, i sprečili da se širi upala i na zdrava grla. U ponudi imamo penušavo sredstvo za dezinfekciju pre muže- pakovanja od 10kg ili od 20kg.  Ova pena se nanosi posebno napravljenom čašom za lakše nanošenje.

Za posle muže možete koristiti sredstva na bazi joda- u ponudi imamo pakovanja od 5kg ili od 10kg. Možete koristiti i sredstva na bazi mlečne kiseline- u ponudi imamo pakovanja od 5kg ili od 10kg.

Zemlja porekla- Srbija