SEME TRAVE OAZA 0,5 kg.

399,00рсд + cena dostave

Ukoliko želite bujno zelenilo i finu, elastičnu travu srednjeg rasta, „Oaza“ je pravi izbor. Smeša je pogodna za setvu, ali i za popravke postojećeg travnjaka. Univerzalna travna smeša predstavlja pažljivi izbor trava koje su otporne na gazenje i odlikuju se brzim porastom, gustinom i jako izraženom zelenom bojom.

Vreme setve: Najbolje vreme za setvu je period septembar – oktobar ili mart – april, kada je zemljište toplo i ima dovoljno padavina. Na fino usitnjeno i iznivelisano zemljište.
Priprema zemljišta: Očistiti prostor od korova. Obraditi zemljište do dubine od 20-30 cm. Izravnati zemljište grabuljanjem.
Sejanje: Po mirnom vremenu, posejati ravnomerno polovinu semena s leva na desno, a drugu polovinu gore-dole (unakrsna setva). Lagano pograbuljati da bi se pokrilo seme (4-7mm). Povaljati zemljište da bi se učvrstilo i redovno zalivati.
Zalivanje: Trebalo bi da se vrši sa finim raspršivačem kako jak mlaz vode ne bi istisnuo seme iz zemljišta. Po nicanju semena zalivanje treba potencirati rano ujutru ili kasno uveče u toplim i sunčanim danima mada ako dođe do zasušivanja u najtoplijem delu dana treba zaliti površinu adekvatno. To znači zalivanje sa mnogo vode i brzo.

Категорија: