SEME TRAVE ZA ZASENČENE TERENE 0,7 kg.

529,00rsd + cena dostave

Ova travna smeša namenjena je za travnjake sa smanjenim intenzitetom osvetljenosti na suvim i siromašnim terenima. Pre setve izvršiti đubrenje na osnovu rezultata ispitivanja zemljišta. Obratiti pažnju na pripremu i nivelaciju površine za setvu, da bi izbegli probleme koji se kasnije mogu pojaviti.

Korišćenje: Travnjaci u senci visokog drveća, velikih zgrada, u uslovima delimične zasene, na suvim i siromašnim zemljištima.
Vreme setve: Sejati od marta do oktobra. U dobrim vremenskim uslovima, mlade biljke će se pojaviti za 14–21 dan.
Norma setve:
– Nov travnjak: 3,5 – 4 kg na 100m²
– Podsejavanje: 2,5 kg na 100 m²
Nakon setve blago zatrpati seme grabuljama i izvršiti valjanje zbog boljeg kontakta sa zemljištem i vlagom površinskog sloja. Po mogućstvu prekriti novoposejanu površinu tankim slojem peska ili treseta da bi ga zaštitili od isušivanja i spiranja semena.
Navodnjavanje: Svakodnevno navodnjavati u prvim nedeljama zasnivanja novog travnjaka (više puta tokom dana). Nakon toga navodnjavati isključivo po potrebi radi obezbeđivanja otpornosti rasta, regeneracije i boje biljaka. Travnjaci u senci se ređe zalivaju.
Nov travnjak: Prvo košenje uraditi kada trava dostigne 5-8 cm. Kasnije, lagano smanjivati visinu košenja do idealne od 35-45 mm.
Redovno košenje: Kositi redovno ali ne odstranjivati više od jedne trećine visine trave. Tokom letnjih meseci podignuti visinu košenja kako bi sprečili iznurivanje travnjaka.

Pakovanje: 0,7 kg.

Kategorija: