INFRACRVENA SIJALICA 250 W ZA PILIĆE-KVOČKA

620,00rsd , BEZ dostave

Kategorije: , ,

Opis

Infracrvena industrijska sijalica (“kvočka”) omogućava koncentrisano usmeravanje toplote tamo gde je to neophodno. 90% energije se pretvara u toplotu. U ponudi su dve vrste ovih sijalica : rubin i bistra (rubin sijalica se koristi tamo gde nije potrebna vidljivost, već samo grejanje) Često korišćeni nazivi za ovu sijalicu su i inkubatorska sijalica, ZOO sijalica ili grejna sijalica. Jednostavno postavljanje u svetiljke sa standardnim grlom E27. Primene: uzgajanje i tov prasadi, teladi, ždrebaca, štenaca, živine, veterinarske stanice, zoološki vrtovi, prodavnice kućnih ljubimaca, saloni lepote. Industrijsko grejanje: sušenje, pečenje, karbonacija, topljenje, za ličnu negu, sušenje kose, u solarijumima, opšte zagrevanje zračenjem, na primer izloga sa vrućom hranom, kupatila, aspiratora,prostorija. UPOZORENJE: Infra-crvenu sijalicu treba postaviti na visini od 1.5 m udaljenosti od ostalih objekta. Koristiti isključivo keramičko grlo za sijalicu. Proizvođač ne odgovara za povrede ili oštećenja koja su rezultirana neispravnom upotrebom sijalice ili njenom upotrebom sa neodgovarajućom opremom. Prilikom odlaganje stare sijalice, moraju se poštovati lokalni ekološki propisi. Radni napon: 220~240V Energetska efikasnost E Potrošnja 250kWh/1000h.Sa ovim sijalicama je moguća ušteda struje do 30%. Izvanredan prenos toplote direktno na životinje. Omogućava dobru cirkulaciju krvi kroz tkiva i mišiće. Koriste za grejanje prasića.

Infracrvena sijalica 250W sa  bezbojnim staklom namenjena za grejanje živine, zečeva i drugih domaćih životinja.Mogu se upotrebljavati razlicite peci, grejalice na struju ili plin, ali za manji broj pilica najlaksa i najprakticnija je infracrvena sijalica od 230W. Ona se stavlja u obicno sijalicno grlo – pozeljno je da bude porculansko jer bakelitno usled toplote moze da se otopi ili cak izgori. Sijalica se okaci na oko 50 cm iznad poda, a kako pilici rastu, kasnije se podize.

Sijalicom se mora pazljivo rukovati, jer je osetljiva na potrese i udare, a kad je zagrejana i na prskanje (kvasenje) vodom.

KARAKTERISTIKE:
Broj radnih sati: 5000h
Snaga: 250W
Grlo: E27
Napon: 240V